Maak een afspraak

HomeOver onsNieuwsEén op de drie mannen ontwikkelt plasklachten...

Eén op de drie mannen ontwikkelt plasklachten

Eén op de drie mannen ontwikkelt plasklachten

Schaamte houdt veel mannen tegen om naar een arts te gaan met hun (plas)problemen

Maar liefst één op de drie mannen ontwikkelt plasklachten. Plasklachten kunnen verschillende symptomen hebben, maar worden vrijwel altijd veroorzaakt door een vergroting van de prostaat. “Vaak merken mannen dat hun urinestraal steeds zwakker wordt of ze hebben last van urineverlies. Of ze hebben vaker aandrang om te plassen, maar toch komt weinig tot niets uit. Vanaf je 40ste kan je prostaat beginnen met groeien. Het ligt uiteindelijk aan je klachten of er behandeling nodig is. Sommige mensen hebben pas veel later klachten dan anderen.”

TURP-behandeling 

Een TURP-behandeling is een kijkoperatie die wordt toegepast bij een vergrote prostaat. Bij de behandeling verwijdert de uroloog prostaatweefsel dat de plasbuis dichtdrukt. TURP is een afkorting van de woorden Trans-Urethrale Resectie Prostaat. “De TURP-behandeling voor goedaardige prostaatvergroting zal vanaf begin 2024 ook bij ons uitgevoerd worden. Dit is een minimale invasieve manier om de vergrote prostaat te behandelen.”

Informeren verlaagt de drempel

Schaamte houdt veel mannen tegen om naar een arts te gaan met hun (plas)problemen. “Wees geïnformeerd over de anatomie en de prostaat. Wanneer je beter begrijpt hoe je lichaam in elkaar zit en waar het voor dient, weet je vaak ook beter waar je op dient te letten.”

 Dr Garry Pigot helpt mensen te informeren door lezingen te houden. “Ik ben bewust bezig met het houden van lezingen aan bijvoorbeeld mensen met een niet Westerse achtergrond in Nederland. Dit is een groep waarbij de drempel vaak nog hoger is om naar de huisarts te gaan, of het nu de taalbarrière is of een stukje cultuur, deze groep heeft echt extra aandacht nodig om geïnformeerd te worden zodat ze naar de arts gaan wanneer het nodig is.”

Korte wachttijden

“Wij hebben hele korte wachttijden. We kunnen mensen vaak al binnen twee tot drie weken helpen met een intake. De wachttijden voor een operationele behandeling is ook kort, zo kan een sterilisatie al binnen vier weken gebeuren”, aldus Dr Gary Pigot.

Contact

Ben je over de drempel en wil je weten of wij je kunnen helpen met je plasklachten? Neem dan contact met ons op. Mail of bel je 088 - 89 10 070.

Mansani Kliniek
  • De beste specialisten
  • Optimale patiëntbeleving
  • Gewoon verzekerd via uw zorgverzekeraar
  • Zeer korte wachttijden
Mansani Kliniek
Biltseweg 14
3735 ME Bosch en Duin