Maak een afspraak

HomeOperatiesSterilisatie man (vasectomie)Kosten en aanvragen vasectomie

Kosten en aanvragen sterilisatie

Garry Pigot
Over de auteur Garry Pigot

Garry is meer dan 10 jaar werkzaam als uroloog en heeft meerdere specialisaties. Hij is actief als medisch directeur bij Mansani Kliniek, daarnaast is hij ook werkzaam bij het Amsterdam UMC. Een goede en persoonlijke relatie met zijn patiënten vindt hij belangrijk, net als zijn gezin waarmee hij graag zijn vrije tijd doorbrengt.

Een sterilisatie kost 674 euro.

Snel naar:

Vergoeding zorgverzekering

Sterilisaties worden niet vergoed door de basisverzekering. Wel zijn er een aantal verzekeraars die sterilisaties vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Bekijk hier het overzicht van zorgverzekeraars die sterilisaties (deels) vergoeden vanuit de aanvullende verzekering.

Sterilisatie direct aanvragen

Kom ik in aanmerking voor een sterilisatie?

Bijna iedere man komt in aanmerking voor een sterilisatie. Een van de belangrijkste voorwaarden die de uroloog stelt, is dat de reden voor de sterilisatie juist is en dat je niet twijfelt. Dit stellen we gezamenlijk vast tijdens het eerste gesprek. 

Ook wordt er een inschatting gemaakt of de ingreep onder lokale verdoving uitgevoerd kan worden. Na dit gesprek, en als alles goed bevonden is voor het uitvoeren van de ingreep, kan de sterilisatie direct worden uitgevoerd.

Hoe vraag ik een sterilisatie aan?

Om een sterilisatie aan te vragen, hoef je simpelweg alleen contact met ons op te nemen via onderstaande knop. Je afspraak wordt door Astrid of Brenda ingepland op een moment dat voor jou past. 

Sterilisatie direct aanvragen

Meer lezen over dit onderwerp

Maak kennis met onze specialisten

Mansani Kliniek
  • De beste specialisten
  • Optimale patiëntbeleving
  • Gewoon verzekerd via uw zorgverzekeraar
  • Zeer korte wachttijden
Mansani Kliniek
Biltseweg 14
3735 ME Bosch en Duin