Maak een afspraak

HomeOver onsCOVID-19

Covid-19 maatregelen

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de maatregelen die gelden bij een bezoek aan de Mansani Kliniek.

Update 7 april 2022
Vanaf heden stoppen wij met sneltesten en controleren van vaccinatiebewijzen. Wel wordt aan de OK balie aan u gevraagd een Covid vragenlijst in te vullen.

Bezoekers polikliniek (ingang aan achterzijde van het pand) 
Alle controle afspraken en intakes vinden nog steeds zoveel mogelijk telefonisch of via beeldbellen plaats. In sommige gevallen is het echter nodig om u fysiek te zien. Het dragen van een mondkapje is een advies, geen verplichting. Medewerkers zullen u niet de hand schudden. U wordt verzocht in de wachtruimte plaats te nemen. U wordt daar opgehaald door de arts. 

Begeleiding- en bezoekregels Operatie-complex
Er mag 1 begeleider mee naar binnen bij binnenkomst. Begeleiders mogen mee tot aan de wachtruimte bij de OK balie. Begeleiders mogen niet mee de verpleegzaal op. De patiënt wordt opgehaald in de wachtruimte, waar u afscheid neemt van elkaar. Uitgezonderd zijn minderjarigen (zie folder ‘Regels begeleiding minderjarigen’).

Begeleiders van patiënten die niet overnachten, mogen wachten in de wachtruimte. Dat is wel een lange zit van vaak een paar uur. Vaak kiest men er daarom voor een wandeling te maken in het tegenovergelegen bos, of men zoekt een horeca gelegenheid in de buurt op. Bezoek op de verpleegafdeling na de ingreep is niet toegestaan. Op de verpleegafdeling kunnen we dit namelijk niet goed begeleiden met 1,5 meter. Uw contactpersoon wordt na de operatie gebeld (of u belt zelf) om aan te geven hoe laat u opgehaald kunt worden.

Begeleiders van patiënten die overnachten boeken vaak een overnachting in een hotel of bed&breakfast. Er is een ruim aanbod in de buurt. Op afspraak is ’s avonds een bezoekmoment mogelijk aan patiënt die overnacht. U kunt met het verplegend personeel op de dag van de ingreep hiervoor een afspraak maken.

Covid-19 doorgemaakt: Indien u besmet bent geweest met covid-19, mag de operatie pas 6 weken na besmetting plaatsvinden.  De reden hiervoor is dat uit onderzoek is gebleken dat mensen die een Covid infectie (met of zonder klachten) hebben meegemaakt een grotere kans hebben op pulmonale complicaties bij operatie binnen 6-8 weken na de infectie.

N.B. 
Wij houden alle adviezen en richtlijnen in de gaten en heroverwegen dan op basis hiervan.

Basisregels

  • Was vaak en goed uw handen.
  • Houd 1,5 meter afstand. 
  • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.

Meer informatie

Wij houden de komende periode alle adviezen en richtlijnen in de gaten en heroverwegen dan op basis hiervan. Voor alle geldende maatregelen en richtlijnen verwijzen we u door naar de website van de Rijksoverheid.

Mansani Kliniek
  • De beste specialisten
  • Optimale patiĂ«ntbeleving
  • Gewoon verzekerd via uw zorgverzekeraar
  • Zeer korte wachttijden
Mansani Kliniek
Biltseweg 14
3735 ME Bosch en Duin